Många frågar oss om hur man bäst klär sitt barn bäst i ull inifrån och ut. Det är svårt komma med enkla råd som passar alla eftersom alla barn barn har olika aktivitetsnivåer och vissa är varmare i sig själv än andra medan andra fryser lätt! Vi hoppas ändå att dessa små råd är till hjälp.



I KoKoBello hittar du kläder anpassade för lager-på-lager principen. Vanligen används tre huvudlager när man klär sig enligt denna princip.


* lager 1 - baslagret som helst skall vara tunn ull eller ullsilke som andas och inte blir blött om barnet blir varm


* lager 2 - mellanlagret i lite tjockare värmande ull


* lager 3 - det yttre lagret som skyddar mot väder, väta och vind.


Bas- och mellanlager tas på och av beroende på väderförhållanden och barnets aktivitet. Här kan man med fördel välja bort syntet och istället satsa på värmande ull som också har den fördelen att den andas och släpper ut överskottsvärme samt kan lagra fukt om barnet blir varmt och svettigt när det rör på sig. Det yttre lagret skall stå emot väta och vind och kan vara av tex ullfleece eller valkad ull om man vill hålla sig helt till naturmaterial. Regnkläder och skalkläder kan vara ett bra komplement till ullen beroende på klimat och aktivitet. Beroende på var i landet man bor samt vilken livsstil man har kan det ibland behövas ett extra värmande eller vattentätt yttersta lager som skal.

Läs gärna mer på vår hemsida här 

Kommentarer

Populära inlägg